Selecteer een pagina

De Zuid-Afrikaanse minister van Volksgezondheid Joe Phaahla heeft aangegeven dat slechts 1,7% van de Omikron besmettingen in het ziekenhuis wordt opgenomen. Dit ter verglijking met 19% in geval van de Delta variant. Tevens wordt gemeld dat “de overgrote meerderheid van de gevallen een “vrij mild” ziekteverloop heeft”.

In de huidige golf wordt slechts 1,7% van de Covid-gevallen in het ziekenhuis opgenomen, een gemiddelde van minder dan 350 gevallen per dag in de afgelopen twee weken, tegenover een gemiddelde van meer dan 800 in de vorige golf, met een gemiddelde van 19%“, meldt Business Tech op basis van de verklaring van Phaahla.

Gauteng, de provincie die Johannesburg omvat, laat daarnaast inmiddels een daling van het percentage positief getest zien tot een niveau ad 25%, hetgeen betekent dat de Omikron-golf in die regio over zijn hoogtepunt heen kan zijn.

Volgens de gegevens zijn ziekenhuisopnames lager in alle leeftijdsgroepen, in tegenspraak met beweringen in allerlei media waarbij gesuggereerd wordt dat Nederland harder zou worden getroffen vanwege een oudere bevolking. Kijkend naar alle leeftijdsgroepen, is de mortaliteit van in het ziekenhuis opgenomen patiënten overigens maar liefst 2/3 lager bij Omikron.

Informatie van het Zuid Afrikaanse ministerie.

In Zuid Afrika heeft de zeer besmettelijke Omikron variant niet geleid tot aanscherping van de social distancing maatregelen. En dus ook geen lock down als in Nederland recent is afgekondigd.In de media is momenteel nog steeds het obsessieve narratief dat “het te vroeg” is om een oordeel te vellen over gegevens die uit Zuid-Afrika komen. Dat is prietpraat. 


Uit onderzoek van de Universiteit van Hong Kong is inmiddels ook de wetenschappelijke basis voor het feit dat Omikron zeer veel mildere symptomen heeft dan de Delta variant, gepubliceerd. Zie deze informatieve video van Dr. John Campbell:

Wenst u te reageren op dit artikel of heeft u aanvullende informatie, laat het svp weten op: Redactie.


close

Vind u een Moreel Kompas ook zo belangrijk? Meld u dan geheel vrijblijvend aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Deel dit artikel: