Selecteer een pagina

In Bloomberg is een spraakmakend artikel gepubliceerd. Het stuk, geschreven door econoom Teresa Ghilarducci, beveelt aan dat gezinnen die minder dan $ 300.000 per jaar verdienen, zouden moeten overschakelen naar reizen per openbaar vervoer, een vegetarisch dieet zouden moeten omarmen en “dure medische behandelingen van huisdieren” te heroverwegen. Ghilarducci is volledig los van de werkelijkheid en realiseert zich kennelijk niet dat verreweg de meeste mensen een inkomen hebben dat een fractie is van het genoemde bedrag. Het is ook niet verwonderlijk dat Ghilarducci (bron) en de extreemlinkse “New School for Social Research” waarvoor ze werkt, zijn aangesloten bij het World Economic Forum (WEF) – dat, naast opscheppen over het infiltreren van verschillende wereldregeringen – in eerdere termijn suggereerde dat mensen maar moeten wennen aan het eten van insecten vanwege onvermijdelijke voedseltekorten.

Ja, het WEF dat dit soort opvattingen erop na houdt:

Het WEF grossiert in bangmakerij. Bangmakerij als basis voor een herschikking van de maatschappelijke orde waarin geen plek meer is voor democratie, menselijkheid, het midden- & kleinbedrijf. Het WEF ambieert een neo-communistische technocratische wereldordening bestuurd door grote internationale ondernemingen (tech, pharma, food, investeringsmaatschappijen) en NGO’s. Zie ook: THE GREAT RESET voor Dummies en The WEF Files en Máxima trekpop van het WEF?.

Recent kwam het WEF, onmiddellijk gebruik makend van de onzekerheden als gevolg van de oorlog in de Oekraïne met een nieuwe jobstijding (bron): een dreigende globale voedselcrisis.

Kernpunten van dit glazenbollen werk van het WEF:

  • Meer mensen over de hele wereld zullen honger lijden als gevolg van de pandemie, de hoge brandstofprijzen en het conflict in Oekraïne.
  • Rusland en Oekraïne zijn ook belangrijke producenten en leveranciers van meststoffen en hun grondstoffen.
  • Bestaande logistieke problemen met het verplaatsen van graan en voedsel zullen waarschijnlijk verergeren.
  • Verstoringen zullen de oogst van dit jaar verder onder druk zetten en leiden tot hogere voedselprijzen.
  • Al voor de pandemie schatte de FAO dat 690 miljoen mensen of 9% van de wereldbevolking te maken had met voedselonzekerheid.

Kortom, de oorlog in Oekraïne versnelt het bestaande probleem van inflatie en voedseltekorten, dus overweeg een ‘duurzamer dieet’ omdat de dingen op het punt staan veel, veel erger te worden.

Het WEF gaat gemakshalve geheel voorbij aan de economische realiteit: de inflatie is vrijwel geheel veroorzaakt door decennialang wanbeleid van overheden en centrale banken (monetair en fiscaal beleid) en niet door corona. De recente additionele negatieve economische effecten zijn niet veroorzaakt door de oorlog in de Oekraïne maar door de door het Westen afgekondigde sancties tegen Rusland die diverse markten op scherp hebben gezet.

Het WEF is er voorstander van dat overheden onmiddellijk interveniëren in de prijsvorming in de markten en op middellange termijn het voedselsysteem transformeren met behulp van meer “groene energie” en duurzamere diëten aan te moedigen die minder met graan gevoede dierlijke producten bevatten en regeneratieve landbouwpraktijken te stimuleren.

Dus… insecten eten en gelukkig zijn?

Naar: ZeroHedge

close

Vind u een Moreel Kompas ook zo belangrijk? Meld u dan geheel vrijblijvend aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Deel dit artikel: