Selecteer een pagina

Public Health Scotland (PHS) is boos dat critici haar gegevens gebruiken om zich te verzetten tegen het gevoerde Covid beleid. PHS is van mening dat anti-vaxxers de gegevens gebruiken om het pleidooi van de PHS voor voortzetting van de vaccinatieplicht te ondermijnen. Een medewerker van PHS: “de case rates, hospitalisatiecijfers, de sterftecijfers zijn zeer eenvoudige statistieken” worden door critici “op ongepaste en soms opzettelijke wijze” verkeerd geïnterpreteerd.

De oplossing?

PHS zal naar verluidt stoppen met het delen van de gegevens met het publiek. Het is voor overheden kennelijk onvoldoende als de Main Stream Media en de grote tech-bedrijven als Facebook, Youtube en Twitter elke kritiek op het overheidsbeleid weren. Nu is de volgende stap dat de overheid zelf van mening is dat zij het publiek informatie moet onthouden “zodat het geen foute conclusies trekt”. 

Volgens kranten als The Herald Scotland wil de PHS gegevens achterhouden nadat critici opmerkten dat voor het eerst het aantal besmettingen onder gevaccineerde (en geboosterde) personen hoger is dan bij niet-gevaccineerden. De PHS acht externe wetenschappers, kritische volgers en journalisten kennelijk niet in staat de cijfers inhoudelijk te beoordelen.

De zienswijze van deze ambtenaren is de toegang tot informatie te blokkeren “om het publiek tegen zichzelf te beschermen”. Het past in het idiote denken vanuit de overheid op andere fronten. Het doet bijvoorbeeld denken aan de oproep van senator Elizabeth Warren (D., Mass.) aan Amazon en andere bedrijven om algoritmen te gebruiken om lezers weg te leiden van slechte keuzes. Of aan de brief van de Democraten Anna Eshoo en Jerry McNerney uit Californië aan kabelmaatschappijen zoals AT & T met de vraag waarom ze nog steeds mensen toestaan om Fox News te kijken. Het stoelt op het dedain van overheden dat burgers tot verkeerde inzichten zouden kunnen komen op basis van verkeerde, lees: niet overheidsconforme, bronnen. En derhalve beschermd dienen te worden “tegen zichzelf”. Feitelijk is het echter een armetierige poging tot bescherming van het gevoerde overheidsbeleid. Overheden en instituties vinden kritische burgers onaangenaam. Voor de Nederlandse situatie, zie bijvoorbeeld: “The Corona Files“.

Zelfs de W.H.O. heeft publiekelijk oproepen tot censuur gesteund

Misselijkmakend.Enfin u kent het credo van het Genootschap:
Het is de plicht van overheid en overheidsinstituties om transparant verantwoording af te leggen en het is de plicht van de burger daarop toe te zien. Als de overheid alles over de burger weet, is dat tirannie, als de burger alles over de overheid weet, is dat democratie. Wie de wet verzet al naar het uitkomt, baant de weg voor het recht van de sterkste”.

Naar: ZeroHedge

close

Vind u een Moreel Kompas ook zo belangrijk? Meld u dan geheel vrijblijvend aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Deel dit artikel: