Selecteer een pagina

Het Genootschap heeft reeds meermaals aangegeven op welke wijze de corona pandemie dient te worden bestreden. U vindt dat onder andere hier, hier en hier.

De “Zwitserse Methode” sluit daarbij naadloos aan. Deze baseert op MLIS: Multiple Layers Improve Success. Een combinatie van maatregelen biedt de beste oplossing. Kijkend naar de wetenschappelijke stand van de epidemiologie leidt dit tot het SCRPD systeem: Swiss Cheese Respiratory Pandemic Defense.

Zo eenvoudig is het. En het is niet anders.

Terecht is in deze aanpak vaccinatie slechts het sluitstuk. Voor kwetsbare personen, met name ouderen met onderliggend lijden kan vaccinatie op vrijwillige basis het sluitstuk zijn. In de Zwitserse denkwijze: kwetsbare personen hebben grotere kaasgaten (Emmentaler) dan gezonde jongere personen (Goudse kaas).

De Zwitsers zijn naast grote exporteurs van uurwerken, de wereldberoemde Swiss Army Knifes en gips (met name tijdens het skiseizoen) ook uitvinder van het baanbrekende SCRPD concept. De enige methode een endemische ziekte middels natuurlijke immuniteit op beheerste wijze onder controle te krijgen.

Zie ook: “Jaap laat zich niet gek maken door de vaccinatie gekkies… Ben als Jaap.

close

Vind u een Moreel Kompas ook zo belangrijk? Meld u dan geheel vrijblijvend aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Deel dit artikel: