Selecteer een pagina

In een beleidsnota van 24 mei 2022 betoogde de Republikeinse Studiecommissie (RSC) dat als de Republikeinen de meerderheid in het Congres herwinnen in november 2022 (via de midterm verkiezingen waarbij de Democraten op zwaar verlies staan in de peilingen), het verantwoordelijk houden van “radicale” volksgezondheidsfunctionarissen zoals Dr. Anthony Fauci een “belangrijke prioriteit” voor de partij zal moeten zijn.

Fauci was ooit een figuur die zowel door de Republikeinen als de Democraten werd vertrouwd, maar de Republikeinen hebben zich gaandeweg de COVID-19 pandemie steeds meer verzet tegen Fauci’s aanpak.

Verschillende toonaangevende Republikeinen, met name senator Rand Paul, hebben openlijk ruzie gemaakt met Fauci en hem beschuldigd van opzettelijke leugens en pogingen om zich bevoegdheden toe te eigenen die volgens de grondwet aan het Congres toebehoren. In een officiële e-mail voegde Paul een afbeelding toe waarop Fauci’s gezicht te zien was met het bijschrift: “Ontsla Fauci”. De messen zijn geslepen.

Veel Republikeinen blijven erop gebrand om Fauci er uit te gooien. Met name ook tegen de achtergrond dat informatie beschikbaar is gekomen waaruit blijkt dat Fauci en zijn medewerkers het publiek opzettelijk hebben misleid over de zogenaamde “lableak theorie” over de oorsprong van het COVID-19 virus in Wuhan.

Als het Congres er niet in slaagt om de Fauci-kliek verantwoordelijk te houden en er niet in slaagt de volksgezondheidsinstanties te hervormen, zullen we extreemlinkse bureaucraten een blanco cheque geven om het land af te sluiten wanneer ze maar willen“, aldus RSC-voorzitter Jim Banks  aan (bron). “We moeten duidelijk maken dat dergelijke beperkingen, de mandaten en de schoolsluitingen nooit meer kunnen gebeuren“.

Vóór corona waren de meest gevreesde symptomen van het griepseizoen koorts, niezen en hoesten“, schreef de RSC in een persbericht van 23 mei. “nu, terwijl gezinnen zich voorbereiden op de komende winter en het bijbehorende griepseizoen, hebben Amerikanen iets veel ergers te vrezen: de gezondheidsfunctionarissen van de overheid“.

Extreemlinkse activisten hebben onze volksgezondheidsinstanties overgenomen, hun macht misbruikt, het vertrouwen van het publiek ondermijnd en onze natie verwoest“, vervolgt het persbericht.

De RSC wees erop dat het National Institutes of Heatlt (NIH) maar liefst 257 onderzoeken financierde om sociale ongelijkheden in verband met COVID-19 te bestuderen, maar slechts 4 (!) onderzoeken financierde om te bestuderen hoe het virus zich verspreidt… Paniekvoetbal rond virussen en het klimaat blijkt big business: “Biden gaf aan gezondheidsinstituties bijvoorbeeld een additioneel budget van elk $ 100 miljoen aan de CDC en het NIH om ‘klimaatverandering te bestrijden’.

Als we ooit het vertrouwen in deze instellingen willen herstellen en onze ooit gekoesterde vrijheden en vrijheden willen behouden, moeten radicalen zoals Dr. Fauci verantwoordelijk worden gehouden en onze volksgezondheidsinstanties grondig worden hervormd“, eist de RSC. “Als de Republikeinen de toezichtsbevoegdheden van het Congres niet gebruiken om dit te doen, zullen we extreemlinkse bureaucraten een blanco cheque geven om het land af te sluiten wanneer ze maar willen“.

In een beleidsnota gaat het RSC dieper in op deze punten.

Het vertrouwen in de volksgezondheidsbureaucratie bevindt zich op een historisch dieptepunt”, begon de nota. “Amerikanen hebben terecht het gevoel dat de bureaucraten in Washington het gezond verstand en het algemeen belang hebben verlaten voor politieke doeleinden“.

Tijdens de COVID-19-pandemie omarmde links de beroemde kwinkslag voor bureaucraten ‘laat nooit een goede crisis verloren gaan’ om de macht te vergroten. In het begin bleef veel van hun beleid onweersproken. Maar de volksgezondheidsautoriteiten begonnen al snel onzinnige, tegenstrijdige richtlijnen uit te vaardigen, partijdige retoriek te omarmen en de opvattingen van zeer deskundige wetenschappers te ridiculiseren en af te doen als “fake news”.

Deze richtlijnen belastten Amerikanen in toenemende mate, maar hadden geen duidelijk effect op de verspreiding van COVID“, aldus het memorandum. “Toen Amerikanen hierop wezen, reageerden de autoriteiten met censuur, niet met bewijs, en bevalen hen om ‘de wetenschap te volgen‘. Dr. Fauci maakte het vervolgens helemaal bond door te verklaren: ‘Ik bén de wetenschap.'”

Ter afsluiting van het memorandum schreef de RSC: “De CDC en het NIH zijn ver afgedwaald van hun oorspronkelijke missies. De CDC is opgericht om infectieziekten te bestrijden. De missie van het NIH is om fundamentele kennis te vergaren om de gezondheid te verbeteren, het leven te verlengen en ziekte en invaliditeit te verminderen. In plaats daarvan zijn beide organisaties beïnvloed door een links ideologische volksgezondheidsopvatting en beperken stelselmatig de vrijheden van burgers.

Conservatieven zouden er verstandig aan doen de institutionele betonrot bij deze instellingen uit te roeien en ze terug te brengen naar hun kernmissies“, aldus de RSC.

Fauci en de NIH hebben niet gereageerd op verzoek om commentaar.

close

Vind u een Moreel Kompas ook zo belangrijk? Meld u dan geheel vrijblijvend aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Deel dit artikel: