Selecteer een pagina

Vermoedelijk als onderdeel van een opzettelijke en opzichtige poging om haar presidentiële kansen te verkleinen, heeft de Europese Unie een 18 jaar (!) oude aanklacht tegen Marine Le Pen voor vermeende verduistering van EU gelden uit de archieven opgedoken 

Het antifraudeorgaan van de EU heeft de Franse extreemrechtse leider Marine Le Pen en medewerkers beschuldigd van het verduisteren van ongeveer 600.000 euro tijdens hun tijd als Europarlementariër“, meldt AFP.

De leider van het Rassemblement National wordt persoonlijk beschuldigd van het verduisteren van “ongeveer 137.000 euro aan publiek geld van het parlement in Straatsburg toen ze tussen 2004 en 2017 lid van het Europees Parlement was“.

De advocaat van Le Pen, Rodolphe Bosselut, verwierp de beschuldigingen per direct en voegde eraan toe dat de “timing ervan nogal verdacht” was. Bosselut merkte op dat het rapport betrekking heeft op “oude feiten van meer dan tien jaar oud” en benadrukte dat Le Pen “al die tijd door geen enkele Franse gerechtelijke autoriteit is opgeroepen” om de beschuldigingen te becommentariëren.

Ik ben verrast door de timing van zo’n sterke onthulling en de instrumentalisering daarvan“, aldus Bosselut.

De EU heeft ervoor gekozen om de oude claims weer tot leven te wekken, slechts enkele dagen voor de laatste ronde van de Franse presidentsverkiezingen, waarin Le Pen het zal opnemen tegen de zittende Emmanuel Macron.

Ofschoon er nog een lange weg te gaan is hebben recente peilingen aangetoond dat Le Pen de kloof met Macron aanzienlijk heeft verkleind, hetgeen consternatie veroorzaakte onder “globalistische technocraten”. Wij verwijzen naar de doelstellingen van het Wereld Economic Forum (WEF) naar de artikelen:

Gezien de context is het evident dat het feit dat de EU oude beschuldigingen oprakelt, dient te worden gezien als een daad van verkiezingsinmenging die bedoeld is om Le Pen te bezoedelen. En daarmee de verkiezingsuitslag te proberen te beïnvloeden. Kennelijk is de wil van het volk via verkiezingen in de ogen van bureaucraten uitsluitend wenselijk indien die past bij de eigen opvattingen. Zo niet dan mengt men zich ongegeneerd in de democratische processen. Iets dat men zo ongeveer elke non-conformistische wereldleider te pas en te onpas verwijt. Bijvoorbeeld de Hongaarse Viktor Orban. Diens recente herverkiezing in Hongarije kan dan ook worden gezien als een depressie opwekkende gruwel voor elke EU apparatsjik in Brussel. Sterker nog: de EU reageerde op diens herverkiezing door keiharde sancties tegen het land (en het electoraat dat zijn democratische herverkiezing gewaagd heeft) in te stellen. Democratie alleen als het ons uitkomt svp is het credo in Brussel.

close

Vind u een Moreel Kompas ook zo belangrijk? Meld u dan geheel vrijblijvend aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Deel dit artikel: