Selecteer een pagina

Hypocrisie op Glasgow Airport. De VN-klimaatconferentie van 2021 (COP26) wordt bezocht door wereldleiders en zakenmensen die vanuit de hele wereld aanreizen met maar liefst 400 privéjets. Privéjets die vliegen op fossiele brandstof. Meer CO2 uitstoot per deelnemer is niet denkbaar. Een gezelschap dat de rest van de wereld aanspoort minder vlees te eten, minder te reizen, van het gas af te gaan en de thermostaat een graadje lager te zetten.

Amazon oprichter Bezos leidt de parade met zijn Gulfstream jet ad USD 65 mln..
In zijn kielzog diverse royalties waaronder prins Albert van Monaco en tientallen “deugende” managers van internationale ondernemingen. Het aantal private jets was dusdanig groot dat het vliegveld het niet meer aan kon. Er ontstond een gigantische file van vliegtuigen waardoor de lege vliegtuigen ca. 30 mijl verderop naar ‘het nabijgelegen’ Prestwick moesten vliegen om een parkeerplaats te vinden.

Een deel van het luchtverkeer zag er als volgt uit:

(c) MailOnline

Conservatieve schattingen geven aan dat de vloot privéjets in totaliteit ca. 13.000 ton CO2 heeft geproduceerd. Een hoeveelheid voor deze vergadering die ongeveer correspondeert met de jaarlijkse CO2 uitstoot van 1.600 burgers.

Uiteraard kwam ook Prins Charles in stijl met een privé vliegtuig. De man die vervolgens de hypocriete oproep deed te komen tot een “miljarden kostende militaristische campagne” teneinde “een fundamentele economische transitie” af te dwingen als het gaat om het milieu.

Boris Johnson vloog overigens vanuit Rome met een lijnvlucht met een Airbus A321. 
Terwijl Johnson het spreekgestoelte betrad deed de Zweedse activiste Greta Thunberg op Twitter een oproep aan haar volgers om via een open brief de wereldleiders van verraad te beschuldigen.

Voor degenen zonder privéjet was het overigens geen sinecure om COP25 te bereiken. Door slechte weercondities konden honderden deelnemers het evenement niet bereiken. Spoorwegen kwamen stil te vallen en mensen werden gedwongen op de vloer van het Londense Euston-station te slapen.

Bezos ontmoette prins Charles om de klimaatverandering te bespreken en tweette: “The Prince of Wales has been involved in fighting climate change and protecting our beautiful world far longer than most. We had a chance to discuss these important issues on the eve of #COP26 — looking for solutions to heal our world, and how the @BezosEarthFund can help“. Hier worden zaken gedaan. Hier vindt zelfverrijking plaats onder het mom van zielige ijsberen.

Uiteraard: baas boven baas. De inschatting is dat Joe Biden ca. 1.100 ton CO2 verspijkerde om de top te bereiken. Zijn gevolg werd aangevoerd met 4 vliegtuigen, de Marine One-helikopter en de gebruikelijke ruim opgezette motorbrigade. Jammer dat Joe in slaap viel op de conferentie.

Bron: Zero Hedge

close

Vind u een Moreel Kompas ook zo belangrijk? Meld u dan geheel vrijblijvend aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Deel dit artikel: