Selecteer een pagina

We hebben al meermaals gewaarschuwd voor de gevolgen van het breed vaccineren van de bevolking tijdens een pandemie. Kort gezegd zijn de gevolgen (link):

  • Door natuurlijke selectie worden virus varianten dominant die minder of geen last hebben van de vaccinatie. De razendsnelle dominantie van het Delta virus is daarvan een gevolg. Andere varianten zijn vrijwel geheel verdwenen.
  • Los van de bijwerkingen van de vaccins op korte en lange termijn (zie artikelen over myocarditis, structureel oplopende niet verklaarde oversterfte, etc.) bieden deze minder of geen bescherming voor nieuwe varianten met gewijzigd spike eiwit. De vaccins werken specifiek op het spike eiwit van covid-19, een variant die de facto niet meer wordt aangetroffen. 
  • De illusie dat de corona vaccins immuniseren is inmiddels geheel verdampt. Je kunt na vaccinatie het virus doorgeven en je kunt er ziek van worden, zij het dat de ziekteverschijnselen worden gedempt (minder erg ziek). De vaccins hebben bovendien een beperkte werkingsduur. Symptoombestrijders met een beperkte werkingsduur maar wel (deels zeer) zware bijwerkingen. Er zijn overigens steeds meer aanwijzingen dat de vaccins een negatief effect op de natuurlijke immuniteit hebben. En dat voor een virus met een IRF vergelijkbaar met een zware griep (link).
  • De vaccins zijn specifiek (specifiek gericht op het spike eiwit van covid-19) terwijl de oplossing voor de pandemie is: breed spectrum natuurlijke afweer (zoals na het doormaken van de ziekte door het eigen lichaam wordt aangemaakt). 
  • Gevaccineerd zijn leidt tot schijnveiligheid waardoor gevaccineerden super spreaders kunnen zijn. Onder meer omdat zij besmet kunnen zijn zonder ziekteverschijnselen.

Voor bovenstaande ontwikkelingen is al sinds begin 2021 nadrukkelijk gewaarschuwd. Onder andere door Geert vanden Bossche (bron). Op deze wijze (breed vaccineren tijdens een pandemie) heeft fatale gevolgen!

Naast het in no time dominant worden van de Delta variant is er nu een nog ergere variant opgedoken die snel furore maakt in Zuid-Afrika: B.1.1.529. 


In dit artikel in The Guardian van 25 november 2021 is een en ander uitgelegd. 

Samengevat, B.1.1.529:

  • Is sterk gewijzigd ten opzichte van covid-19. Deze variant heeft een zeer sterk gewijzigd spike eiwit ten opzichte van het spike eiwit dat voor de vaccins gebruikt is (circa 2 maal zoveel mutaties ten opzichte van covid-19 dan de Delta variant);
  • Daardoor is de bescherming van de bestaande vaccins naar verwachting veel minder of nihil;
  • Is besmettelijker;
  • Heeft op basis van genoemde publicatie al binnen enkele weken de dominante positie van de Delta variant overgenomen (het gaat razendsnel: binnen enkele weken 90% dominantie! waarbij de verwachting is dat dit alleen maar sneller gaat binnen gemeenschappen met een hoge vaccinatiegraad).

Zoals bekend loopt de Nederlandse overheid sinds dag 1 van de pandemie achter de feiten aan. Nu is men “in opstart” voor een booster campagne (met verouderde vaccins) terwijl men in juli al had kunnen zien aan de situatie in bijvoorbeeld Israël, hoe de neerwaartse bescherming van de vaccins verloopt en de maatregelen die daardoor nodig zijn. Juli! Het is nu eind november….

Massa vaccinatie is de oplossing niet. Wat wel hebben wij beschreven in Corona Beleid 2.0 !

close

Vind u een Moreel Kompas ook zo belangrijk? Meld u dan geheel vrijblijvend aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Deel dit artikel: