Selecteer een pagina

Nieuwe studies uit Israël tonen aan dat de bijwerkingen van vaccinatie bij kinderen aanzienlijk zijn onderschat.

De overheid heeft besloten tot het vaccineren van kinderen in de leeftijd van 12-17 jaar. 
Adviserende gremia, die aanvankelijk nogal terughoudend waren, bezweken voor massale druk vanuit de politiek. Er is sprake van een met name politiek gemotiveerde wens tot vaccinatie. 
Ondanks het volstrekt verwaarloosbare risico voor kinderen in die leeftijdsklasse om ernstige gevolgen van een corona infectie te ontwikkelen. Vandaag was trending in de media, het idee om kleine kinderen ook te vaccineren tegen de griep.
Er bestaat echter concrete grond voor scepsis over vaccinatie van kinderen. Twee grote recente onderzoeken in Israël tonen aan dat jongens van deze leeftijd veel vaker hartproblemen na vaccinatie ontwikkelen dan eerder werd aangenomen. De ziekte myocarditis, een ontsteking van het hartspierweefsel, komt in de groep gevaccineerden negen keer vaker voor, blijkt uit een van de onderzoeken die zijn gepubliceerd in het gerenommeerde “New England Journal of Medicine” (bron).

Onder 16- tot 29-jarigen blijkt een incidentie van ongeveer elf gevallen per 100.000 gevaccineerde personen, significant hoger dan de vooraf aangenomen incidentie ad 1,2 gevallen per 100.000 gevaccineerden.

Vooral mannen worden getroffen. Het is thans nog onduidelijk waarom concreet jongere mensen hartaandoeningen kunnen krijgen na of door vaccinatie. Een op de vier mensen die na vaccinatie myocarditis krijgen, zal op de lange termijn negatieve gezondheidsgevolgen ondervinden, waarschuwen de wetenschappers.

In landen over de hele wereld hebben de gegevens al geleid tot een herbezinning. In Zweden, Denemarken en Finland worden geen Moderna-vaccins meer gegeven aan kinderen onder de 30 of onder de 18 jaar. In Hong Kong wordt de vaccinatie van kinderen tevens aan banden gelegd. 

De langere termijn gezondheidseffecten van de vaccins zijn thans nog volstrekt niet inzichtelijk. Veel vrouwen ondervinden bijvoorbeeld problemen met hun menstruatiecyclus na vaccinatie. Wat daarvan de mogelijke gezondheidseffecten op langere termijn zijn is onbekend.

Er is daarnaast momenteel sprake van een structurele oversterfte in vrijwel alle landen. Ook NA aftrek van de geregistreerde corona overlijdens. Wat daarvan de oorzaak is, is niet bekend. Zie ook: EGVirusVaria en CBS

close

Vind u een Moreel Kompas ook zo belangrijk? Meld u dan geheel vrijblijvend aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Deel dit artikel: