Selecteer een pagina

Joe Rogan maakte gehakt in zijn laatste podcast (circa 11 miljoen luisteraars) van de leugens van CNN en haar belangrijkste ‘journalisten’: Brian Stelter en Don Lemon.


Rogan illustreert nog maar eens de bewuste leugens die CNN verspreidt en gaf aan dat dat de reden is voor de miserabele kijkcijfers van het netwerk. Die zijn een weerspiegeling van een totaal gebrek aan vertrouwen van het publiek in de zender. Rogan heeft in zijn eentje meer kijkers dan CNN.

Het antwoord is niet om me het zwijgen op te leggen, het antwoord is dat je je werk fatsoenlijk moet doen.” zei Rogan. “Het antwoord is dat je betere argumenten moet hebben dan dat je op televisie meldt dat ik ontwormingsmiddel voor paarden inneem (Ivermectine voor de behandeling van een COVID besmetting), terwijl je weet dat dat niet waar is.” 

Wat je had móeten zeggen: “Hoe is Joe Rogan zo snel beter geworden? Hoe komt het dat hij COVID heeft gekregen, een ziekte die schijnbaar iedereen doodt, maar waarvan hij na vijf dagen genezen was, na 5 dagen negatief getest werd en na 6 dagen weer gewoon aan het werk was? Hoe komt het dat daar nooit over gesproken wordt?

CNN bashte Rogan stelselmatig over het nemen van ‘paardenontwormer’ omdat Ivermectine deel uitmaakte van zijn Covid-19 behandeling die was voorgeschreven door zijn arts. 

Rogan met Dr. Gupta over de leugenachtige berichtgeving door CNN

Rogan verduidelijkte later dat hij CNN niet ‘haat’, maar hij is gestopt met kijken sinds hij op deze onheuse wijze een doelwit werd.

Als je business is het brengen van nieuws en je wilt meer kijkers, dan moet je eerlijk zijn” vervolgde hij. 

Hij richtte zich vervolgens op Don Lemon en Brian Stelter en zei: “Als je het beter wilt doen, verander dan gewoon je model, verander de manier waarop je het doet. Stop met dit redactionele perspectief met jongens als Brian Stelter en Don Lemon waar niemand naar luistert. Gebruik mensen die objectief nieuws brengen en ik zal je steunen. Ik zou me 100% anders opstellen en ik zou een van de mensen zijn die tegen mensen zegt: “Ik zag dit op CNN, bekijk dit op CNN.”” (bron)

Rogan is al weken in de verdediging en moest zich bijvoorbeeld verontschuldigen nadat zanger India Arie op 3 februari beelden op Instagram publiceerde van Rogan die het n-woord (“nigger) gebruikte. In totaal spreekt Rogan het woord 24 keer uit in 23 afzonderlijke clips, die werden opgenomen ver voordat de presentator zijn oude platform op YouTube verliet voor zijn exclusieve deal met Spotify in 2020. Er is een clip samengesteld op basis van die 24 uitspraken die stof deed opwaaien.

Rogan gaf daarop toe dat de beledigingen het ‘meest spijtige en beschamende’ waren dat hij ooit heeft moeten erkenen en dat hij het n-woord al jaren niet meer heeft gebruikt en dat de uitspraken een periode van 12 jaar beslaan en uit hun context zijn gehaald. “Ik dacht dat zolang het in context was, mensen zouden begrijpen wat ik deed.” Hij zei verder dat hij zich nu realiseert dat hij het woord niet moet gebruiken.

Overigens is bepaald niet iedereen geraakt door deze door de Main Stream Media “gehypete” compilatie van historische uitspraken:

Kern van de zaak is:

  • dat Main Stream Media niet weg kunnen blijven komen met het verspreiden van nepnieuws en hun verantwoordelijkheid moeten nemen;
  • dat Main Stream Media zelf debet zijn aan de voortschrijdende uitholling van hun positie en dalende kijkcijfers, abonnementen en reclame-inkomsten, doordat zij zich presenteren als een van adverteerders of overheid afhankelijke partij in plaats van een onafhankelijk en kritisch medium;
  • de burger behoefte heeft aan kritische journalistiek en pluriforme media in plaats van gepolitiseerde stemmingmakers met een vooringenomen ‘bias’ in de berichtgeving.

Zie ook ons artikel over de teloorgang van Facebook. Daarin spelen dezelfde mechanismen een rol. (bron)

close

Vind u een Moreel Kompas ook zo belangrijk? Meld u dan geheel vrijblijvend aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Deel dit artikel: