Selecteer een pagina

Voor abonnees van Moreel Kompas bieden wij de mogelijkheid bijdragen in te zenden via Redactie. Onderstaand een ingezonden brief van een betrokken lezer. Wij hechten er aan te stellen dat de inhoud en verwoording geheel voor scribent is. Echter in dit geval hebben wij niet alleen begrip voor onderstaande reactie, maar zijn wij van oordeel dat dit treffend het fundamentele onbegrip van een groeiend deel van de Nederlandse bevolking vertolkt. Er is een veenbrand gaande.


Hoe democratisch is dat?

Ik ben maar een leek en geen journalist of politicus (64 jaar, operator in de ziektewet en mbo geschoold) maar wil graag langs deze weg laten blijken dat ik me in anderhalf jaar tijd steeds bozer maak.

Over die ongure types met kapotte spijkerbroeken en zwarte bivakmutsen die elke keer bij een demonstratie uit een busje komen springen en op de menigte meppen. Wie zijn dat toch? (En ja, honden horen bij Nederland maar in een vredige demonstratie wil ik graag alleen labradors en keeshondjes zien en geen doorgedraaide vechthonden.)

Maar gelukkig is de politie ook innovatief, politie-drones naar Chinees model spreken ons vanuit de lucht dwingend toe en, als we het echt niet meer weten heeft Nederland één van de modernste legers.

Over ons moedige parlement: Als de tweede kamer, terecht, zou beslissen dat Omikron geen zwaar dodelijke bedreiging voor de bevolking is maar een, inmiddels, alledaagse ziekte dan zou de A-status van deze aandoening ingetrokken moeten worden en daarmee ook de buitenproportionele macht van dit kabinet.

Dit oppermachtige nieuwe kabinet dat overigens leunt op een minderheid volgens de opiniepeilingen van onder meer EenVandaag. Het vertrouwen is weg maar wat doen we eraan?

Over het Omikron paspoort: Als veel van de drie maal ingeënte mensen Omikron verspreiden maar bijna niemand er ernstig ziek van wordt zie ik geen reden om deze mensen, of wie dan ook uit te sluiten van het maatschappelijk verkeer. Wat mij betreft kunnen 1G, 2G en 3G nu afgeschaft worden. En met nu bedoel ik NU.

Over de media: Ik vind het helemaal niet erg om mijn informatie te zoeken op de website van meester der vaderlandse en internationale statistieken Maurice de Hond of op het engelstalige Youtube-kanaal van de scherpe en goed geïnformeerde Dr. John Campbell, de gegevens die ze verstrekken zijn goed onderbouwd en voorzien van bronvermelding. Dit in tegenstelling tot de negatieve stemmingmakerij van de “gerenommeerde” nieuwssites die, doordat ze halve waarheden kopiëren of zonder enige zelfstudie het angst verhaal van de regering doorgeven, alleen goed zijn voor het verspreiden van irritant veel onzin-reclame.

En meepraten met wat ze denken dat hun publiek wil zien: Vreedzame wappies die kunnen we weghonen en voor schut zetten maar ze mogen natuurlijk niet boos worden.

Een stille tocht, prima. Een kranslegging, best. Maar liever geen lawaaiprotest en zeker geen relletjes. Boos worden doe je met gepaste mate!

Over het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die cijfers publiceert over de oversterfte waaruit zou kunnen blijken wat de oorzaken hiervan zijn maar in plaats van een vlijmscherpe analyse een paar doodsoorzaken met ondersterfte vermeld en de interessantste grootste groep doodsoorzaken rubriceert in de kolom “Overigen” (Dat is de groep waar dan de vaccinatieschade uit zou kunnen blijken).

CBS heeft deze cijfers met de specifieke oorzaken, wij krijgen ze niet te zien!  En de cijfers die ze wel geven? Uit de analyze van het Moreel Kompas van de cijfers die het CBS wel rubriceert blijkt dat er in begin 2021 in de cijfers een enorme ondersterfte te zien is vergeleken met de CBS cijfers uit 2019 in onder andere de categorieën “hart en vaatziekten” en “ademhalingsorganen” Dit opmerkelijke verschil zou ikzelf graag verklaren door te denken dat mensen wel degelijk, ook in 2021 door deze aandoeningen zijn overleden maar in de nieuwe categorie Corona zijn weggeschreven en op die manier weer een extra portie ongefundeerde angst opleveren. Kan het CBS alstublieft hun bronmateriaal aan onafhankelijke statistici verstrekken? (“Dat is toch raar”, zou Hugo zeggen.)

Overigens ben ik gewoon voor eenmalige vaccinatie van kinderen tegen dodelijke ziekten. Waar ik me boos over maak is om deze kinderen en overigens alle mensen, onnodig levenslang aan een infuus te leggen omdat grote farmaceutische bedrijven dat een goed idee lijkt. De bewijslast voor het nut hiervan ligt bij de onafhankelijke wetenschap en niet bij de overheid, die moet aantonen dat hun maatregelen onoverkomelijk zijn.

#Hoedemocratischisdat?

Met vriendelijke groet,

Menno Wiedijk


EG: Het Genootschap is van het vrije denken, het vrije woord, pluriforme opvattingen die elkaars slijpsteen zijn teneinde het denken en de maatschappij vooruit te helpen. Innig verbond van overheid, wetenschap en journalistiek leidt tot overheidgedomineerd denken. Het is de plicht van de overheid en overheidsinstituties om volstrekt transparant verantwoording af te leggen en het is de plicht van de burger daarop doorlopend toe te zien. Wie de wet verzet al naar het uitkomt, baant de weg voor het recht van de sterkste.

close

Vind u een Moreel Kompas ook zo belangrijk? Meld u dan geheel vrijblijvend aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Deel dit artikel: