Selecteer een pagina

Hillary Clintons machinaties in 2015-2016 hebben de Verenigde Staten diep gecorrumpeerd en verdeeld en kunnen worden samengevat als een “slow motion coup”. Vier jaar van nationale hysterie, een verdeelde natie en een zeer gespannen relatie met Rusland waren enkele van de resultaten van Clintons machinaties.

Het Steele dossier
Clinton huurde een Britse ex-spion, Christopher Steele, in om haar verkiezingstegenstander, Donald Trump, zwart te maken. Ze betaalde deze activiteiten via ten minste drie kanalen: het Democratic National Committee, advocatenkantoor Perkins Coie en onderzoeksbureau Fusion GPS.

Clinton welgezinde medewerkers bij de FBI hielpen haar door op verschillende manieren functionarissen (George Papadopoulos, Carter Page en anderen) te bespioneren die gelieerd waren aan de Trump campagne. Teneinde deze praktijken te legaliseren werden illegaal verkregen documenten door aan een FISA-rechtbank voorgelegd, die vervolgens de surveillance activiteiten goedkeurde. Clintons hofhouding, bestaande uit voormalige ondergeschikten, vrienden en supporters, zorgde er vervolgens voor dat informatie uit het dossier bij Justitie, FBI en CIA terecht kwam.

In de begindagen van het presidentschap van Trump tapte de FBI ook de communicatie af van nationale veiligheidsadviseur generaal Michael Flynn. Ook deze informatie werd vervolgens illegaal gelekt, het koste hem zijn baan en ruïneerde zijn leven.

Het land verkeerde vervolgens 22 maanden in staat van verbijstering en verspijkerde $ 40 miljoen aan juridische kosten teneinde de door Clinton geconstrueerde “Russische connecties van Trump” door speciaal aanklager Robert Mueller te laten onderzoeken. Dat leverde echter geen bewijs voor een vermeende Trump-Russische samenzwering.

Clinton bleef echter maar doorgaan.

Het Alfa Bank dossier
Volgens een recente – beëdigde – verklaring ingediend door speciaal aanklager John Durham, heeft Clinton leden van advocatenkantoor Perkins Coie ingehuurd om een contract te sluiten met technische experts om zodoende toegang tot servers van het Witte Huis en van Trump privé te krijgen teneinde gegevens over presidentskandidaat en toenmalig president Trump te verzamelen.

Het Steele dossier was mislukt, maar vervolgens werden de servers van Trump gehackt. Zie ook: “Clinton betaalde bespioneren president Trump“. Op grond van die hacks werd door de door Clinton ingehuurde hackers een nieuw verhaal over vermeende Trump-Rusland connecties de wereld in geholpen: computers in de Trump Tower (zakelijk kantoor Trump) zouden communiceren met een Russische bank (Alfa Bank).

Deze verhalen (zowel het Steele dossier als het Alfa Bank dossier) werden vervolgens dagelijks breed uit in de zogenaamd “onafhankelijke en pluriforme” media met opzichtige anti-Trump bias verspreid teneinde het presidentschap van Trump verder te torpederen. Het fake Alfa Bank verhaal werd aangehaald als aanvullend “bewijs” dat Trump uit zijn ambt moest worden gezet.


Impeachment pogingen
Clintons handelwijze creëerde een klimaat van hysterie en leugens dat de basis vormde voor de eerste Trump-impeachment procedure naar aanleiding van diens telefoongesprek met de Oekraïense president. De verhalen over de “Rusland connecties van Trump” ondersteunden daarbij de poging om hem als president af te zetten, hem in diskrediet te brengen en mogelijk een beroep te doen op het 25e amendement.

In dit klimaat van collectieve waanzin en wantrouwen ontstond zelfs ruimte voor bespiegelingen over een militaire staatsgreep. Gepensioneerde generaals begonnen Trump te associëren met Hitler en Mussolini. Een voormalige ambtenaar van het Pentagon onder Obama, werkte een scenario uit voor een militaire staatsgreep om Trump uit zijn ambt te zetten. 

Amerikaans-Russische betrekkingen
Een van de redenen waarom de Amerikaans-Russische betrekkingen zo slecht zijn, was de non-stop en gepolitiseerde demonisering van Rusland. Amerikanen kregen doorlopend en ten onrechte te horen dat “de Russen” hadden geprobeerd de Clinton campagne te beïnvloeden door “samen te werken met de verrader van de Verenigde Staten” (Trump). Dat was een lasterlijke leugen. Voormalig CIA-directeur John Brennan voedde dergelijke hysterie door Trump als ‘verraderlijk’ te bestempelen. De gepensioneerde directeur van de nationale inlichtingendienst James Clapper besmeurde Trump als een ‘Russische troef’.

Hillary Clinton heeft inmiddels een spoor aan schandalen op haar naam staan. De vee futures zwendel, het schandaal van de ontbrekende documenten van advocatenkantoor Rose, Travelgate, Uranium One shenanigans, verdwenen e-mails en het voornoemde Steele-dossier. Maar de door Clinton gefinancierde hacks teneinde topgeheime communicatie van een presidentskandidaat aan te boren en dergelijke illegale informatie te gebruiken om het Amerikaanse presidentschap te ruïneren, is ongetwijfeld het grootste schandaal ooit. Watergate verbleekt hierbij.

Donald Trump
Trump wekte weerstanden. Het establishment vreesde voor disruptie, de eigen posities en belangen. Trump gedroeg zich non-conformistisch. Trump was niet een van hen. Trump benoemde de onethische en politiek gestuurde wijze waarop de media functioneerden en nog steeds functioneren. Hij introduceerde en hanteerde doorlopend de term “Fake News” waardoor de controverses opliepen en onderdeel werden van het publieke debat. Trump geloofde dat het establishment en de media in Washington erop uit waren om hem te pakken te krijgen.

Gaandeweg blijkt die vermeende paranoia op basis van de nu boven water komende gegevens echter een onaangename realiteit te zijn.

Ondanks alle oppositie was Trump in zijn ambtstermijn op veel gebieden succesvol. Te denken is aan zaken als grensbeveiliging, de Amerikaanse energieproductie, ongekende economische groei, volledige werkgelegenheid, lage inflatie, deregulering en een afschrikwekkend, maar niet interventionistisch buitenlands beleid. Trump is nergens ter wereld oorlog gaan voeren. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Nobelprijs voor de Vrede winnaar Obama.

Maar een non-conformistische ongelikte beer is hij zeker.

close

Vind u een Moreel Kompas ook zo belangrijk? Meld u dan geheel vrijblijvend aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Deel dit artikel: