Selecteer een pagina

OPINIE

Het inmiddels al langer dan een jaar als een mantra door de overheid gecommuniceerde beleid dat vaccinaties dé oplossing zijn voor de momentele coronapandemie, brokkelt op alle fronten af.

Steeds meer evidente informatie bevestigt dat dit beleid gedoemd is te mislukken. Een beleid dat gepaard gaat met aanzienlijke “bijvangst” in de vorm van bijwerkingen (o.a. meer dan 14.000 geregistreerde vrouwen met (aanzienlijke) menstruatie problemen, trombose gerelateerde klachten, etc., zie Lareb) en thans nog volstrekt onbekende langere termijn gezondheidseffecten van de vaccins.

Eerste berichten kwamen uit Israël waar ondanks het feit dat het land als schoolvoorbeeld is gezien op het gebied van vaccinatie strategie (inclusief zeer voortvarende implementatie daarvan), sprake was van een ongekende stijging in besmettingen, met name ook bij dubbel/volledig gevaccineerde burgers. De Israëlische autoriteiten besloten daarop een combinatie van maatregelen, waaronder toepassing van beschermingsmiddelen en maatschappelijke bewegingsbeperkingen, invoering van de regel dat men dubbel gevaccineerden 6 maanden na vaccinatie automatisch als “niet gevaccineerd” beschouwd tenzij een derde prik (“booster shot”) heeft plaatsgevonden. Toen al was helder dat de effectiviteit van de vaccins sterk afneemt in de tijd. 

Ook in het buitenland is dat opgevallen, zoals blijkt uit deze bijdrage op YouTube. De toonzetting is “politiek getekend” want het betreft de Oostenrijkse tegenhanger van Forum voor Democratie.

Maar dat wil nog niet zeggen dat het daarmee inhoudelijk onjuist is. Temeer er uitgebreid wordt geciteerd uit het vermaarde blad Science uit augustus.

Een en ander was reeds bekend 12 september 2021.

In de VS is sprake van grote verschillen in vaccinatiegraad tussen staten. Een staat met een erg hoge vaccinatiegraad is Vermont (90% gevaccineerd). De besmettingen zijn er echter nog nooit zo hoog geweest:

Ook in Nederland is de situatie inmiddels helder en volledig in lijn met de Israëlische en Oostenrijkse inzichten. De effectiviteit van de vaccins is ook in Nederland in vrijwel alle leeftijdsgroepen sterk gedaald. Onder ouderen (die als eerste groepen gevaccineerd werden) is de bescherming inmiddels (vrijwel) geheel verdwenen.

Bron: www.maurice.nl


Nieuws 22 oktober 2021
“De bescherming tegen verspreiding daalt in 20 weken van 70% naar vrijwel nul.” (bron).

Dit in combinatie met het QR beleid waarbij in Nederland mensen met een coronapas de onvoorwaardelijke vrijwaarding hebben (zelfs als ze eventueel positief getest zouden zijn, wie verzint dit?) zich vrijelijk in het maatschappelijke leven te bewegen. Die coronapas biedt aantoonbare schijnveiligheid. In feite gevaarlijk omdat mensen in volle zalen en discotheken als vanouds feest vieren in de overtuiging dat ze veilig zijn, maar dat helemaal niet zijn.

Geen wonder dat het aantal besmettingen en zieken inmiddels met rasse schreden oploopt. 
En in toenemende mate onder de gevaccineerden.

Oh wacht…. is nu niet weer de situatie ingetreden van het begin van de crisis? Met name oudere mensen met onderliggend lijden lopen het risico ernstige gevolgen van een infectie te ondervinden?
 


close

Vind u een Moreel Kompas ook zo belangrijk? Meld u dan geheel vrijblijvend aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Deel dit artikel: