Selecteer een pagina

Geert Vanden Bossche, DMV, Ph.D., is onafhankelijk viroloog en wereldberoemde vaccinexpert, voorheen werkzaam bij GAVI en The Bill & Melinda Gates Foundation. Hij publiceerde een inmiddels legendarische open brief aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over zijn zorgen over de manier waarop we mensen vaccineren tijdens deze pandemie. Geert is verre van een ‘anti-vaxxer’. Hij is erg pro-vaccins. Hij begrijpt echter ook dat vaccins die op het verkeerde moment worden gegeven, de zaken erger kunnen maken.

Uit de open brief van 6 maart 2021 van Dr. Vanden Bossche: “Zoals gezegd ben ik niet tegen vaccinatie. Integendeel, ik kan u verzekeren dat elk van de huidige vaccins is ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd door briljante en competente wetenschappers. Dit type profylactische vaccins is echter volkomen ongepast en zelfs zeer gevaarlijk wanneer ze worden gebruikt in massale vaccinatiecampagnes tijdens een virale pandemie.

Kern van zijn betoog…
Het is een uiterst slecht idee massaal (iedereen) te vaccineren tijdens een pandemie met een sterk muterend virus
. Dit heeft namelijk de volgende funeste effecten op het verloop van de volksgezondheid in het algemeen en de pandemie in het bijzonder:

  • Het massaal vaccineren dwingt het virus met al haar voortdurende mutaties in de richting van besmettelijkere varianten omdat door natuurlijke selectie díe virusvarianten dominantie krijgen die het best opgewassen zijn tegen het vaccin. De varianten die daar minder tegen bestand zijn (de Alfa variant, waartegen het vaccin destijds is ontwikkeld) doven uit. Dat hebben we feitelijk zien gebeuren: in no time was de Delta variant van het virus dominant. De aanvankelijke variant is de facto niet meer aan te treffen. De Delta variant heeft gedurende en door de wereldwijde vaccinatie campagnes in korte tijd 100% dominantie gekregen. Het is niet zo dat het virus zich aanpast aan de vaccinatie, maar door de door de vaccinaties gewijzigde omstandigheden heeft zich een variant sterk kunnen ontwikkelen ten nadele van een zwakkere variant. Een natuurlijk selectieproces onder de vele (tien)duizenden varianten die inmiddels bekend zijn van het corona virus. In feite vergelijkbaar met het optreden van resistentie bij bacteriën door te intensief gebruik van antibiotica.
  • Massaal (wereldwijd) iedereen (alle leeftijdsgroepen, ziek of gezond, hoog of laag risico) vaccineren tijdens een pandemie heeft daardoor per saldo een negatief effect omdat de bescherming van het corona vaccin specifiek gericht is op de ene variant terwijl het juist andere, meer besmettelijke en of dodelijker varianten stimuleert! 
  • Hij is voorstander van vaccineren van alleen de kwetsbare groepen in combinatie met het opbouwen van natuurlijke immuniteit in de overige groepen na besmetting met het virus.

Bekijk dit interview van 6 maart 2021 waarin indringend en gepassioneerd wordt gewaarschuwd over de negatieve effecten van de corona vaccinaties op het natuurlijke immuunsysteem:


Interview van 21 april 2021:

Interview van 18 november 2021:

Vanden Bossche is emotioneel en stellig over zijn opvatting. In de laatste video geeft hij zelfs aan bereid te zijn de gevangenis in te gaan als hij ongelijk zou hebben. Hij voorspelt met grote stelligheid dat met name een land met een hoge vaccinatiegraad als Israël grote volksgezondheidsproblemen zal krijgen.

Persconferentie 6 december 2021:
Toelichting op de zienswijze van Vanden Bossche vanaf 4:00.

Veel van wat Vanden Bossche voorspelde, komt nu uit. Helaas.

De effectiviteit van de vaccinaties is uitermate teleurstellend. De wereld is totaal in paniek na de uitbraak van covid variant B.1.1.529: Omicron. Besmettelijker en sterk gemuteerd waardoor de vaccins niet of nauwelijks meer werken. In no time ontwikkeld tot de meest dominante variant in de gebieden waar het voorkomt. Op basis van natuurlijke sectie zoals voorspeld door Vanden Bossche ten koste van de Delta variant. (bron)

Internationaal zijn acuut vliegbewegingen geminimaliseerd om verspreiding van Omicron te verhinderen. Een zeer bedreigende situatie. Gekatalyseerd door de massa vaccinaties tijdens de pandemie.

Zie hier het corona beleid dat het Genootschap gezien deze situatie adviseert: Corona Beleid 2.0

close

Vind u een Moreel Kompas ook zo belangrijk? Meld u dan geheel vrijblijvend aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Deel dit artikel: