Selecteer een pagina

Wie gezonde kinderen tegen corona vaccineert is krankzinnig.


Onderzoekers registreerden op 30 november 2021 een preprint (nog niet peer reviewed) van onderzoek naar corona kindersterfte in Duitsland. De rapportage vindt u hier.  

De belangrijkste resultaten
In totaliteit werden 35,9 kinderen per 10.000 besmettingen in het ziekenhuis opgenomen. Het aantal kinderen dat met een covid besmetting werd opgenomen op de IC bedroeg 1,7 per 10.000. Het aantal besmette kinderen dat overleed was 0,09 per 10.000.

De cijfers van kinderen zonder onderliggende ernstige ziekte (comorbiditeiten) waren veel lager. Het laagste risico werd gevonden in de leeftijdsgroep van 5-18 jaar zonder comorbiditeit. In deze leeftijdsgroep is de kans op de IC terecht te komen 1,3 per 10.000. In die leeftijdsklasse overleed niemand.

Deze Duitse gegevens roepen opnieuw de vraag op hoe gezondheidsautoriteiten en ouders kunnen rechtvaardigen dat gezonde kinderen of tieners moeten worden aangemoedigd om te worden gevaccineerd. Voor kinderen met onderliggende aandoeningen kan de situatie uiteraard anders zijn. De risico’s van een covid besmetting is uitermate klein c.q. nul (zeker voor gezonde kinderen tussen 5 en 18 jaar) terwijl er steeds meer zicht komt op de (deels zeer ernstige) mogelijke bijwerkingen van de vaccinaties. De langere termijn gevolgen van vaccinatie zijn nog niet onderzocht.

close

Vind u een Moreel Kompas ook zo belangrijk? Meld u dan geheel vrijblijvend aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Deel dit artikel: