Selecteer een pagina

De Duitse minister van volksgezondheid Karl Lauterbach ziet Duitsland in een “bijzondere situatie”, daarom is de versoepeling in andere landen geen voorbeeld voor Duitsland. Bij de invoering van verplichte vaccinatie is hij het “eens met drastische sancties“.

De omringende landen nemen op volstrekt logische gronden één voor één afscheid van het pandemie beleid, maar de Duitse minister van volksgezondheid dringt erop aan de corona beperkingen in Duitsland in stand te houden. Dat Duitsland daarmee volstrekt afwijkt van het beleid in het buitenland is voor Lauterbach geen probleem. “We moeten met onze eigen regels werken en deze moeten gebaseerd zijn op de Duitse speciale situatie“, zei hij tegen het weekblad Die Zeit.

Het is “vanuit nieuwsoogpunt zeer relevant dat we ons bewust zijn van wat er mogelijk is in deze landen“, zei Lauterbach, toen hem werd gevraagd naar de aanpak in Denemarken en Groot-Brittannië. Duitsland kan zich echter niet met deze landen vergelijken door het veel lagere aandeel niet-gevaccineerde mensen in de risicogroep van 60-plussers.

Lauterbach bevestigde zijn wens tot een zo spoedig mogelijke invoering van een algemene vaccinatieplicht vanaf 18 jaar. Afwachten of er een nieuwe golf komt, is hetzelfde als zeggen: “Ik wacht af of we dit jaar een herfst krijgen.” Lauterbach zei dat hij ook “akkoord zou gaan met drastische sancties” voor overtredingen van een toekomstige algemene vaccinatieplicht.

Let wel: dit bericht is van 24 februari 2022… en is daarmee een duidelijk voorbeeld van iemand die volstrekt voorbij gaat aan de actuele feiten ten aanzien van de ontwikkeling van het virus (Omikron) en aan de wetenschappelijke inzichten met betrekking tot het risicoprofiel verband houdend met een corona infectie. De man verkeert nog steeds in de risicoperceptie en “paniekporno” van de Wuhan variant terwijl we weten dat de verschijnselen van de Omikron variant bijzonder licht zijn. Voor gezonde mensen te verwaarlozen.

Het is vervolgens verbijsterd te vernemen dat als argumentatie een vaccinatieplicht voor 18+ geldt dat de vaccinatiegraad onder 60+ in Duitsland iets lager is dan in omliggende landen…

De heer Prof. Dr. Lauterbach is daarmee niet alleen niet van deze tijd maar tevens een smet op alles wat wetenschappelijk is of zou moeten zijn. En op onnodige wijze spanning en tweedeling in de Duitse samenleving cultiveert.

close

Vind u een Moreel Kompas ook zo belangrijk? Meld u dan geheel vrijblijvend aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Deel dit artikel: