Selecteer een pagina

OPINIE
Wat betreft het gevoerde corona beleid is de beer volledig los!
Uit welingelichte kringen krijgt het Genootschap signalen dat de paniek definitief is uitgebroken. 

Het aantal besmettingen loopt op. Het aantal ziekenhuisopnames loopt op. Inmiddels zijn er evidente aanwijzingen dat de werking van de vaccins zeer tijdelijk is. Maurice.nl heeft op basis van door het RIVM verstrekte gegevens (!) berekend dat de werking van vaccins in circa 20 weken van bijvoorbeeld 70% bescherming daalt naar nul! Bron1, Bron2, Bron3. Wat een echec. 

De zorg klaagt steen en been over vollopende ziekenhuis- en IC bedden. De QR coronapas biedt schijnveiligheid: mensen met een groene vink wanen zich veilig op basis van door de overheid verstrekte informatie maar dat is niet zo. Gevaccineerden kunnen elkaar en anderen besmetten en ziek worden. De app geeft akkoord ook in gevallen waarbij gevaccineerden ziek en/of positief getest zijn. Steeds meer gevaccineerden worden dan ook besmet en ziek. De percentages gevaccineerden in ziekenhuizen lopen gestaag op. Bizar is vast te stellen dat met name de kwetsbare ouderen net als vorig jaar de dupe zijn. Zij zijn als eerste groepen gevaccineerd, maar die vaccinatiebescherming loopt er dus ook als eerste uit. Het is voorspelbaar dat het virus in de oudere groepen weer zal huishouden. Denk aan verzorgingstehuizen. 

Demissionair minister de Jonge heeft recent een heftige en respectloze, een minister onwaardige, media campagne gevoerd tegen niet-gevaccineerden.

De bevolking lijkt bozer en bozer te worden. Enkele parlementariërs ook. Gevaccineerden voelen zich bij de neus genomen want de vaccinatie is ruim een jaar lang aangekondigd als dé oplossing. Menigeen heeft zich ondanks gerede twijfels door onzekerheden omtrent de bijwerkingen en de toelatingsstatus van de vaccins, dan toch maar laten vaccineren om deel te kunnen nemen aan evenementen of een hapje uit te kunnen eten. Gepromoot door de overheid met slogans als “Dansen met Janssen”.Niet gevaccineerden voelen zich ten onrechte (de cijfers liegen niet: veruit de meeste besmettingen zijn onder gevaccineerden) weggezet als asociale “bron van besmetting”. Gevaccineerden en niet gevaccineerden vliegen elkaar in de haren omdat zij tegen elkaar zijn opgezet via politiek en media. 

De langere termijn gezondheidseffecten van de vaccins zijn nog steeds niet bekend. Ondertussen stapelen wel de aanwijzingen zich op dat de forse oversterfte (meer overlijdens dan statistisch verwacht) vanaf pakweg week 22 2021 in heel Europa verband kan houden met de vaccinaties. 

De cijfers van Nederland (CBS):

Slecht nieuws is voorts: de oversterfte (na aftrek van corona doden) loopt verder op….

Het CBS blijft publicatie van onderliggende informatie inzake sterfte naar doodsoorzaak maar uitstellen. Wat de korte termijn effecten van de vaccinaties betreft zijn inmiddels “gesprek van de dag” op terrassen en social media bijvoorbeeld de optredende menstruatieproblemen bij vrouwen (wellicht niet geheel LHBTIQA+ conform maar vooralsnog houdt het Genootschap het bij de stelling dat met name vrouwen menstrueren). Het Lareb heeft thans meer dan 14.000 geregistreerde meldingen van vrouwen bij wie de menstruatie cyclus (ernstig) verstoord is geraakt.

En wat horen we? Een oorverdovende stilte!

Het kan niet anders dan dat kabinet, OMT en RIVM koortsachtig in achterkamers bezig zijn “beleid & gezicht” te redden. Redden wat er te redden valt. De schaamte voorbij.
 
Uiteraard verwacht het Genootschap dat er maatregelen worden afgekondigd die wederom samenleving, economie en individu zullen torpederen. Er zal wederom voorbij gegaan worden aan de inmiddels overstelpende hoeveelheid wetenschappelijk bewijs over aerosolen, ventilatie en sterilisatie van lucht. 

Er zal wederom worden genegeerd dat onze samenleving geen “oorlog tegen het virus moet voeren” maar “er mee moet leren leven”. Net als met griep, beriberi en (voor een enkeling) te grote oren. Er zal wederom worden genegeerd dat medicatie, luchtweg pufjes, etc. de oplossing zijn. Ten eerste is de kans dat je ziek wordt erg klein en kan nog zeer! substantieel verkleind worden middels de aerosolen aanpak. Ten tweede mócht men ziek worden, dienen er zoals bij elke ziekte medicijnen te zijn. What else is new!

Het Genootschap acht het ronduit verwerpelijk dat de overheid die door de burger gefinancierd wordt en de belangen van de burger in alles geacht wordt te dienen, niet op substantiële schaal onderzoek naar behandelmethoden en toepassing van medicatie, financieel ondersteunt. Miljarden (deels niet meer traceerbaar waaraan) uitgegeven aan van alles en nog wat (inclusief volstrekt zinloos gebleken “fieldlab” pilots voor meer dan 1 mrd. euro) maar niet aan onderzoek naar medicatie.

Het is daarnaast krankzinnig dat de kritische zorgcapaciteit nog steeds niet uitgebreid is. Ondermeer omdat men “bang is dat men zich gaat vervelen op de IC’s”… Het is en blijft onverteerbaar dat bijvoorbeeld het aantal IC bedden per 100.000 inwoners in Nederland 5,39 is. In Duitsland: 33,42. Een factor 6,2 verschil!

Er zal wederom worden ingezet op inmiddels welhaast meelijwekkende overheidsmaatregelen in termen van mondkapjes (waar zelfs het RIVM zware bedenkingen bij heeft) en handen “kapot wassen”.

Een kenmerk van intelligentie en beschaving, iets dat ons onderscheidt van bijvoorbeeld slakken, is dat we leren van fouten. En persoonlijke blamage accepteren ten faveure van vooruitgang en samenleving.

Het is echt tijd voor verkiezingen!
 
close

Vind u een Moreel Kompas ook zo belangrijk? Meld u dan geheel vrijblijvend aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Deel dit artikel: