Selecteer een pagina

Miljardair Bill Gates zegt dat er een kans van 50 procent is dat de volgende pandemie wordt veroorzaakt door door de mens veroorzaakte klimaatverandering of opzettelijk wordt verspreid door een bioterrorist. De oprichter van Microsoft ventileerde deze opvattingen in een interview met het Spaanse nieuwsmedium El Diario.

In het vrije westen krijgen kinderen geleerd hun best te doen op school en hard te werken om in hun inkomen te voorzien. Sommigen maken carrière en worden vermogend. En menigeen raakt vervolgens totaal van het pad na het beëindigen van de zakelijke loopbaan. Voorbeelden zijn accountants die na hun werkzame leven als partner bij een accountancy organisatie gaan optreden als investeerder/ondernemer in de waan verstand van zaken te hebben van ondernemerschap. En miljardairs die met hun vermogen de wereld naar hun hand menen te moeten zetten. Zoals George Soros en Bill Gates. Allemaal prima natuurlijk maar geen reden zich aanhoudend te gedragen als een volstrekte idioot. Ben je eindelijk miljardair, maak je je vervolgens doorlopend belachelijk op gebieden waar je niet over gaat en/of geen verstand hebt. 

Gates beweerde dat de volgende grote pandemie waarschijnlijk binnen 20 jaar zal plaatsvinden en zei: “Het zou een virus kunnen zijn dat door de mens is gemaakt, door een bioterrorist die het heeft ontworpen en opzettelijk heeft verspreid. Dat is een heel eng scenario, omdat ze het op verschillende plaatsen tegelijk kunnen proberen te verspreiden”.

“Of het kan iets zijn dat de sprong maakt van de natuurlijke wereld.  De menselijke bevolking groeit en we dringen steeds meer ecosystemen binnen. Daarom bereken ik dat er een kans van 50% is dat we in de komende 20 jaar een pandemie van natuurlijke oorsprong zullen hebben, als gevolg van klimaatverandering, “voegde hij eraan toe.

De voorspelling dat klimaatverandering een virus zal veroorzaken dat vervolgens een nieuwe wereldwijde vaccinuitrol vereist, is overigens zakelijk erg nuttig voor Gates, aangezien hij zwaar investeert op beide gebieden.

Gates herhaalde vervolgens zijn oproep conform zijn recente boek om miljarden dollars te pompen in onderzoek naar toekomstige ziekteverwekkers en een 3.000-koppig team van specialisten samen te stellen onder auspiciën van de Wereldgezondheidsorganisatie. Hij pleit voor een budgetverhoging van 25%.

In reactie op de recente uitbraak van apenpokken zei Gates dat “er heel weinig kans is” dat het een vergelijkbare impact zal hebben als het coronavirus, hoewel hij waarschuwde dat het zou kunnen muteren in iets aanzienlijk ergers.

Gates waarschuwde al vijf jaar voor de opkomst van COVID-19 tijdens een TED-talk in 2015, voor het kunnen ontstaan van een “supervirus”. En eerder deze maand waarschuwde Gates nog dat COVID niet voorbij is en dat waarschijnlijk een “nog fatalere” variant van het virus op komst is.

Tijdens een evenement op de Veiligheidsconferentie in München in februari 2022 zei Gates dat Omikron “helaas” een “type vaccin” is en “beter werk heeft geleverd om de wereldbevolking te bereiken dan wij dat hebben met vaccins” waardoor natuurlijke immuniteit is ontstaan.

De programmeur die een softwareplatform ontwikkelde dat al decennia lang kwetsbaar is voor virussen, is kennelijk in die tijd voor zijn leven psychisch misvormd en getraumatiseerd. Een en ander vertaalt hij in apocalyptische vergezichten met vage bewoordingen als “waarschijnlijk”, “zou kunnen”, “helaas werkt de natuur beter dan onze vaccins”. Bovenstaande kansberekening “kans van 50%” zou het Genootschap graag willen bekijken. Dergelijke uitspraken raken kans noch wal. Zoiets is niet betrouwbaar uit te rekenen. Een en al paniekporno van iemand met aantoonbare achterliggende financiële belangen. Dit heeft niets meer met “charity” van doen.

close

Vind u een Moreel Kompas ook zo belangrijk? Meld u dan geheel vrijblijvend aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Deel dit artikel: